The Scene

De Nederlandstalige rockband The Scene bestond van 1979 tot 2014. Jeroen speelde vanaf 1989 in de band. Tijdens de eerste ontmoeting en repetitie met bassiste Emilie Blom van Assendelft, toetsenist Otto Cooymans, gitarist Eus van Someren en Thé viel voor Jeroen alles op zijn plek. “De vonk was daar. Dit was de band waar ik naar op zoek was. Hier voelde ik mij thuis”.

Eind januari 1990 gaat The Scene de studio in voor de opnames van het album ‘Blauw’ dat geproduceerd wordt door zanger Rick de Leeuw van de band Tröckener Kecks. De singles ‘Blauw’ en ‘Iedereen is van de Wereld’ worden in België grote hits en de band speelt o.a. op Torhout Werchter met acts als Sting, The Smashing Pumpkins en doet veel tv en radio optredens. Blauw levert de band in 1991 een Edison op. Een jaar later verschijnt het album ‘Open’ wat eveneens met een Edison bekroond wordt.

Na de studioplaat ‘Avenue de la Scene’ verschijnt in 1994 ‘The Scene Live’ en staat de band opnieuw op Parkpop in Den Haag. Er volgen meer platen en successen. ‘Arena’ (1995), ‘The Scene-Twee meter Sessie’ (1997) en ‘Marlene’ (1998). In 1996 ontvangt de band een ‘Gouden Harp’ voor hun totale oeuvre. In 2002 geeft Thé Lau in een interview met de Telegraaf te kennen te stoppen met The Scene.

In 2007 verschijnt van The Scene de nieuwe de cd: ‘The Scene – 2007’. Een cd die voornamelijk bestaat uit oude nummers die in een nieuw jasje zijn gestoken. Tevens is er een rol weggelegd voor gastmuzikanten als Sarah Bettens (K’s Choice), Pascal Jakobsen (wiens band Bløf ooit begon door het Scene-nummer ‘Zuster’) en Tom Barman van de Belgische band Deus.

In 2009 volgt het album ‘Liefde op Doorreis en in 2012 ‘Code’. Hoewel de band niet meer zoveel speelt als in de hoogtijdagen wordt er wel veel dynamischer gespeeld.

In maart 2014 blijkt Thé Lau ongeneeslijk ziek te zijn. The Scene speelt nog op Pinkpop, in een uitverkochte HMH, de Lotto Arena en de AB in Brussel in België. Het televisieprogramma RTL Late Night organiseerd een avond lang in het teken van The Scene en Thé Lau. De band speelt live op het Rembrantsplein met o.a. Barry Hay (Golden Earring), Tom Barman en Pascal Jakobsen (Bløf).

Op 3 juli 2014 opent The Scene middels een verrassingsoptreden het nieuwe pop podium Tivoli te Utrecht waarbij ook Koning Willem Alexander als eregast aanwezig is. Op 25 maart werkt de band mee aan het programma ‘Op volle Toeren’ van Ali B. Het zal hun allerlaatste optreden zijn. Thé Lau overlijdt op 23 juni 2015 op 62 jarige leeftijd.

Scroll naar boven